About the project

The Olivia Newton John Cancer and Wellness Centre (by MSJ in association with Jackson Architecture) offers a comprehensive, standalone cancer service with strong connections to the existing Austin Hospital infrastructure.

Olivia Newton-John's dedication to the promotion of patient-centred, wellness programmes has been reflected in this visionary design, which focuses on the needs of the whole person and develops patient-centred aspects of care. The new facility conveys a welcoming domestic environment and consolidates patient services to include a comprehensive Radiation Oncology service, outpatient clinics, chemotherapy treatment as well as acute and palliative care inpatient units. Located adjacent to support areas such as a dedicated pharmacy service, research laboratory space and cancer administration, the Centre provides a carefully integrated environment for world-class cancer treatment as well as translational research.